Iftar ALEPS 2016

Alhamdulillah dengan izinNya Majlis Iftar bersama ahli ALEPS telah berjaya dilaksanakan dengan lancar dan baik semalam di Laman Kayangan, Shah Alam.

Gembira rasanya dapat berjumpa rakan-rakan satu batch dan junior-junior yang baru tamat belajar,
di mana terasa tenaga, kesegaran, cita-cita dan aspirasi dalam kisah masing-masing.

Malah, peluang dapat bersua muka dengan senior-senior yang berkongsi pengalaman hidup dan perjalanan kerjaya, banyak memberikan inspirasi dan pedoman.
Hebat dan gemilang senpai-senpai ALEPS ini, mungkin saya dan golongan yang baru tamat belajar ini kurang terdedah dengan kisah kejayaan produk-produk hasil Dasar Pandang ke Timur.
Ternyata sedikit sebanyak ianya memberi rasa kebanggaan dan meningkatkan keyakinan diri.

Memetik kata Tuan Presiden, kita mahu semua ahli ada rasa ’Sense of Belonging’ terhadap ALEPS.
Bukannya alumni untuk orang lain, untuk kita sendiri juga. 🙂

Bulan September nanti, insyaAllah ade sesi brainstorming untuk semua ahli memberi idea dan pendapat bagi membincangkan hala tuju, peranan dan keutamaan, program-program yang dianjurkan, kekurangan dan pembaikan ALEPS.

Marilah kita sama-sama terlibat dan jayakan, supaya ALEPS dapat menjadi satu platform untuk berbakti kepada masyarakat Malaysia dengan lebih berjaya, InsyaAllah.

Other Topics

Derma Kilat Gempa Bumi & Tsunami Jepun 2011

Assalamualaikum warahmatullah & Salam Sejahtera. Kepada semua rakan-rakan ALEPS yang dihormati. Seperti yang semua sedia maklum, baru-baru ini satu gempa bumi dan tsunami besar telah …

Read More →

Tawaran Biasiswa Program Ke Jepun

Kepada rakan-rakan ALEPS yang inginkan anak-anak anda melanjutkan pengajian ke Jepun. Berikut ini ada tawaran biasiswa di bawah tajaan MARA. TAWARAN BIASISWA PROGRAM BIASISWA IJAZAH BERKEMBAR …

Read More →

Majlis Berbuka Puasa ALEPS 2011

Alhamdulillah, Segala puji bagi Allah kerana pada 21/Aug/2011 (Ahad), Majlis berbuka puasa ALEPS 2011 telah selamat diadakan bertempat di Surau Wildan, Subang Perdana. Majlis dimulakan …

Read More →

Leave a Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top